fbpx

אחרי ירידה של מעל ל-90% בערך המניה: האם מהפכת הבינה המלאכותית מקדמת את fiverr הישראלית לדרך חדשה

לאחר ירידות חדות במניה ושינויים בשוק, חברת הפרילנסרים הישראלית פייבר מציגה שיפור בתוצאות הפיננסיות ומתמקדת בלקוחות אסטרטגיים ובשירותים מורכבים, עם תקווה לצמיחה מחודשת מול המתחרה | ניתוח 
נראה שפייבר (NYSE: FVRR), אחד מסיפורי ההצלחה הבולטים של ההייטק הישראלי, עוברת תקופה מעניינת של התחדשות לאחר שנתיים סוערות בשוק ההון. החברה, שהוקמה ב-2010 והפכה לאחת הפלטפורמות המובילות בעולם לשירותי פרילנסרים, חוותה תהפוכות משמעותיות בשנים האחרונות, אך נראה כי היא מתחילה לצאת מהמשבר מחוזקת.

מסע ברכבת הרים

המניה של פייבר חוותה תנודתיות קיצונית בשנים האחרונות. בשיאה, בפברואר 2021, נסחרה המניה במחיר של 336 דולר למניה. מאז, המניה צנחה בכ-94% עד לשפל של כ-20 דולר באפריל 2024. כיום נסחרת המניה סביב 25 דולר, עלייה של כ-25% מהשפל. אתמול זינקה המניה בכמעט 10% בעקבות דיווח על שינויים ארגוניים בחברה המתחרה Upwork.

אבל למרות הירידה החדה במחיר המניה, הביצועים הפיננסיים של החברה מראים סימני התאוששות ותוצאות כספיות מעודדות. ברבעון השני של 2024 החברה הציגה שיפור משמעותי בכמה מדדים מרכזיים: שולי הרווח הגולמי הגיעו ל-83.1%, ההוצאה הממוצעת לקונה עלתה ב-10%, ושיעור העמלות השתפר ב-230 נקודות בסיס והגיע ל-33%. מאז 2019, ההכנסות השנתיות של החברה צמחו מ-107 מיליון דולר ל-372 מיליון דולר, המשקף צמיחה שנתית ממוצעת של 28.29%, כאשר החברה הציבה יעד להגיע לשולי EBITDA של 25% עד 2027, תוך שמירה על קצב צמיחה שנתי ממוצע של 14% בתזרים המזומנים החופשי.

מנכ"ל ומייסד פייבר, מיכה קאופמן

מנכ"ל ומייסד פייבר, מיכה קאופמן

(צילום: עומר הכהן)

אסטרטגיה חדשה ומיקוד עסקי

פייבר עוברת שינוי אסטרטגי משמעותי. החברה בחרה להתמקד בלקוחות בעלי ערך גבוה יותר, גם במחיר של ירידה במספר המשתמשים הפעילים. לכן הירידה של 8% במספר הקונים הפעילים אינה מקרית, אלא חלק מאסטרטגיה מכוונת להתמקד בלקוחות בעלי ערך גבוה יותר. אחד המהלכים המשמעותיים ביותר הוא השקת תוכנית ה-Pro שבניגוד למודל המסורתי שבו כל אחד יכול להציע שירותים בפלטפורמה, פרילנסרים ב-Pro הם מקצוענים מובילים בתחומם, שלרוב מוזמנים באופן אישי על ידי פייבר. כדי לעודד שימוש בשירותי Pro, החברה מציעה הנחה של 5% על העלות הכוללת של ההזמנה.

השפעת הבינה המלאכותית

השפעת הבינה המלאכותית על פייבר מציגה תמונה מורכבת של אתגרים והזדמנויות. בעוד שטכנולוגיות AI מחליפות חלק מהשירותים הבסיסיים כמו עיצוב לוגו פשוט, תרגומים וכתיבת תוכן בסיסי, הן גם פותחות הזדמנויות חדשות ומשפרות את יעילות הפרילנסרים. החברה משקיעה משמעותית בשילוב AI בפלטפורמה, במיוחד במערכת "Neo" המשפרת את התאמת הלקוחות לפרילנסרים. נתוני השוק מראים כי פרילנסרים המשתמשים בכלי AI מרוויחים משמעותית יותר לשעת עבודה, הודות להאצת תהליכי העבודה והיכולת לקבל יותר פרויקטים. פייבר מתמודדת עם השינוי באמצעות אסטרטגיה משולבת: התמקדות בשירותים מורכבים שהבינה המלאכותית מתקשה לספק, הכשרת פרילנסרים לשימוש יעיל בכלי AI, ופיתוח קטגוריות שירות חדשות. המוניטין המבוסס של החברה והמסה הקריטית של המשתמשים מאפשרים לה להסתגל ואף לנצל את השינויים הטכנולוגיים לטובתה, תוך שילוב היתרונות של AI עם היכולות האנושיות הייחודיות של הפרילנסרים.

התחרות מול Upwork

המאבק בין פייבר ל-Upwork ממשיך להיות משמעותי בשוק הפרילנסרים העולמי. פייבר מתמחה בפרויקטים מוגדרים וקצרי טווח, בעוד Upwork מתמקדת ביחסי עבודה ארוכי טווח יותר. לפייבר יתרון בכמה מדדים משמעותיים: אתר החברה מושך כ-46 מיליון ביקורים חודשיים לעומת 39 מיליון של Upwork, ומשך הביקור הממוצע באתר פייבר (27 דקות) גבוה משמעותית מזה של המתחרה (13 דקות). אתמול ראינו את מניית פייבר קופצת כמעט 10% דווקא על הודעה של UPWORK שמתכוונת לצמצם 21% מכוח העבודה שלה, עקב שימוש באוטומציה. השוק מעריך שזה יוכל להתגלגל גם ל-Fiverr.

לאן ממשיכים מכאן?

הנהלת פייבר צופה צמיחה משמעותית בשנים הקרובות. החברה גם הכריזה לראשונה על תוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 100 מיליון דולר, המעידה על ביטחון ביציבות הפיננסית שלה.

עם שוק פוטנציאלי המוערך ב-247 מיליארד דולר בארה"ב בלבד ומגמת העבודה מרחוק שממשיכה להתחזק, פייבר נמצאת בעמדה טובה לצמיחה משמעותית ולהגדלת נתח השוק שלה בקרב ארגונים גדולים. קונצנזוס האנליסטים בוול סטריט מעריכים פוטנציאל אפסייד של כ-28% עם מחיר יעד של 32 דולר למניה, המשקף מכפיל רווח עתידי של 11 בלבד שנחשב די צנוע, בטח כשמדברים על חברת טכנולוגיה. אבל היופי בחברות כאלה, זה שמשום מקום, פתרון קטן או שיפור פתרון קיים, וכל התמונה משתנה.

המידע המצוין לעיל הינה בגדר של ייעוץ בכלי תקשורת כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה – 1995. לפיכך מידע זה אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם כך שהמידע אינו מתייחס בין היתר לפרמטרים של לקוחות מסוימים. על כן, מומלץ להתייעץ עם יועץ השקעות אישי לפי קבלת החלטות השקעה כלשהן. לא תתקיים שום אינטראקציה בקשר עם המידע לעיל בין עורכי המידע ו/או הנהלת התוכנית ללקוחות התוכנית, לרבות בדרך של שאלות ותשובות. הנהלת התוכנית לא מבצעת בהכרח בדיקות אמינות לכל המידע המפורט לעיל אך היא מניחה שהוא אמין ומקצועי. בכל אופן, הנהלת התוכנית לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לכל נזק ו/או הפסד לתלמיד כלשהו של התוכנית ו/או לצד ג' כלשהו כתוצאה מהסתמכות על המידע לעיל, ככל ייגרם. אין בשימוש במידע זה ערובה להשגת תשואה חיובית כלשהי ו/או לכך שלא ייגרמו הפסדים למסתמכים עליו. המידע אינו מתיימר להכיל את כל המידע הנדרש לתלמידים לצורך קבלת החלטות השקעה כלשהן.

שתפו את הפוסט

מאמרים נוספים:

רוצים להנות מתוכן אקסקלוסיבי?

הצטרפו למנויי הפרמיום וקבלו ניתוחי מניות, סקירת דוחות כספיים, ניתוחי מאקרו לשוק, נושאים לימודיים, שיעור שבועי ותובנות המותאמות לכל מצב שוק!